©2019 by Derya Durmaz.

  • mail-message-inbox-email-envelope-312ed6
  • Siyah Instagram Simge

Biyografi

3 Eylül 1973, Stuttgart, Almanya doğumlu. Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü, Bilgi Üniversitesinde İnsan Hakları Hukuku Yüksek Lisansı, Şahika Tekand Oyunculuk Stüdyosu mezunu. 2004'den bu yana Atina'dan Persona tiyatrosu ile çalışmakta olan oyuncu, tiyatronun AB destekli Türk-Yunan ortak projesi "Clytemnestra'nın Gözyaşları" adlı oyununda ABD'den Kristin Linklater ve Yunanistan'dan Themis Bazaka ile beraber rol aldı. 1999’dan bu yana Discanery Channel, National Geographic, Nr 1 TV, NR 1 FM'de ve çeşitli yerli TV dizilerinde Özgül Kavruk, Yasemin Koşal ve Fatoş Seğmen'in seslendirmesini yapan Durmaz, bu çalışmalarının yanı sıra 1999'dan bu yana çeşitli sivil toplum kuruluşlarında mültecilerle ilgili çalışmalar yapıyor ve polisler için insan hakları-mülteci hakları konulu eğitimler düzenliyor.

Filmografi

Mavi Dalga - 2013 (Sinema Filmi)
Bugünün Saraylısı 2. Sezon - 2014 (TV Dizisi)
Bugünün Saraylısı 1. Sezon - 2013 (TV Dizisi)
Tövbeler Tövbesi - 2011 (TV Dizisi)
Aşk ve Devrim - 2011 (Sinema Filmi)
Unutma Beni İstanbul - 2010 (Sinema Filmi)
Saç - 2010 (Sinema Filmi)
Kars Öyküleri - 2010 (Sinema Filmi)
7 Avlu - 2010 (Sinema Filmi)
İncir Çekirdeği - 2008 (Sinema Filmi)
Nazlı Yarim - 2007 (TV Dizisi)
Mülteci - 2007 (Sinema Filmi)
Çinliler Geliyor - 2006 (Sinema Filmi)
Kabuslar Evi: Uyur Gezerler - 2006 (TV Filmi)
Kırık Kanatlar - 2005 (TV Dizisi)
Ihlamurlar Altında - 2005 (TV Dizisi)
Alfabetik Düşler - 2003 (Kısa Film)

Yönetmenligini Yaptığı Kısa Filmler

Gri Bölge (Mother Virgin No More) - 2015 .... Kurmaca, 00:07:15
20. Boston Türk Festivali, Belgesel ve Kısa Film Yarışması, Kısa Film Dalı, Jüri Özel Ödülü. 2015
5. Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması, Üçüncülük Ödülü. 2015
26. Ankara Uluslararası Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Kurmaca Dalı, Finalist. 2015
65. Berlin Film Festivali, Türkiye Standı, Kısa Filmler Bölümü, Gösterim. 2015
22. Adana Altın Koza Film Festivali, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması, Ulusal Kurmaca Dalı, Finalist. 2015
16. İzmir Kısa Film Festivali, Ulusal Yarışma, Kurmaca Dalı, Finalist. 2015
21. Avrupa Filmleri, Gezici Festival, Kısa İyidir Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2015
1. Vancouver Türk Filmleri Festivali, 65. Berlinale Filmleri, Gösterim Seçkisi. 2015
15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, Türkiye'den Kısalar, Her Şey Yolunda… Bölümü, Gösterim. 2016
12. Akbank Kısa Film Festivali, Ulusal Yarışma, Festival Kısaları, Finalist. 2016
1. Eskişehir Uluslararası Kısa Film Festivali, Kurmaca Dalı, Gösterim Seçkisi. 2016
19. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, Kısa Olmazsa Olmaz Bölümü, Gösterim. 2016
4. Ankara Engelsiz Film Festivali, Uzun Lafın Kısası Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2016
2. Kadın Yönetmenler Haftası, Kısa Candır Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2019

Ziazan - 2014 .... Kurmaca, 00:14:39
15. İzmir Kısa Film Festivali, Ulusal Kategori, (Derya Durmaz) Gelecek Vadeden Genç Oyuncu Ödülü. 2014
3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması, Birincilik Ödülü. 2014
SEE a Paris Festival, Jüri Özel Ödülü. 2014
Diversity in Cannes Short Film Showcase, Jury Choice. 2014
Diversity in Cannes Short Film Showcase, Audience Awards. 2014
19. Boston Türk Festivali, Belgesel ve Kısa Film Yarışması, Kısa Film Dalı, Seyirci Özel Ödülü. 2014
7. Rotary Kısa Film Festivali, İnsanlar ve Kültürlerarası Diyalog Rofife Özel Ödülü. 2015
3. Altın Çınar Film Festivali, Ulusal Kısa Film Dalı, Jüri Özel Ödülü. 2015

25. Ankara Film Festivali, Kısa Film ve Belgesel Yarışması, Kurmaca Dalı, Finalist. 2014
21. Adana Altın Koza Film Festivali, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması, Kurmaca Kategorisi, Finalist. 2014
25. Ankara Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Kurmaca Dalı, Finalist. 2014
51. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Ulusal Kısa Film Dalı, Finalist. 2014
64. Berlin Altın Ayı Film Festivali, Türkiye Standı, Gösterim. 2014
20. Avrupa Filmleri, Gezici Festival, Kısa İyidir Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2014
17. Randevu İstanbul Film Festivali, Gösterim. 2014
20. Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali, Kısa Film Yarışması, Finalist. 2015
5. Batman Yılmaz Güney Kürt Kısa Film Festivali, Finalist. 2015
14. !f İstanbul Film Festivali, !f Kısalar, Uzak ama Yakın Bölümü, Gösterim. 2015
11. Akbank Kısa Film Festivali, Yarışma Dışı Gösterim Seçkisi. 2015
13. Filmmor Uluslararası Gezici Kadın Filmleri Festivali, Kadınların Sineması Bölümü, Gösterim. 2015
8. İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali, Ulusal Kurmaca Yarışması, Finalist. 2015
20. Londra Türk Film Festivali, Kısa Filmler Bölümü, Gösterim. 2015
18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Gösterim. 2015
12. Paris Türkiye Filmleri Festivali, Gösterim Seçkisi. 2015
4. Van Gölü Film Festivali, 7. Rofife Filmleri, Gösterim. 2015
1. Kısa Film Kolektifi, Başka Sinema Bölümü, Gösterim. 2015
2. Axtamara Film Günleri, Kısa Film Gösterimleri Seçkisi. 2015
1. Tarlabaşı Toplum Merkezi Kısa Film Yarışması, Finalist. 2016
2. Kadın Yönetmenler Haftası, Kısa Candır Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2019